Télűző farsangi mulatságot tartottunk szombaton a művelődési házban a táncházi sorozatunk következő állomása alkalmából.

Finom fánkillat fogadta a maskarásokat és a zenét szolgáltató Kákics zenekart. A színpadon ők kezdték a programok sorát. A farsangi szokásokról mesélt nekünk Tárnok Ákos, a zenekar vezetője. Megismerhettük a medvetáncoltatást, a borica járást és a kecsketáncoltatást is, a maskarákat a gyerekek is kipróbálhatták. Az előadás mellől nem hiányozhatott a zene és a közös ének sem.

A műsort a maskarások bemutatkozása követte. Volt itt öregember járókerettel, otthonkás öregasszony, ninja, udvari bolond, kiscica, Barbie baba, papagáj, kalózok, hercegnő és még egy óriás ceruza is. Díjazás nem volt, hiszen minden jelmezes emléklapot és édességet kapott jutalmul.

A pihenő után belevágtunk a táncházba is: mezőföldi ugróst és friss csárdást, majd a második felvonásban moldvai táncokat jártunk. A végén persze nem maradhatott el a megunhatatlan seprűs játék sem!

A megfáradtakat kézműves foglalkozás is várta, ahol Gyarmati Veronika vezényletével szebbnél szebb álarcok készülhettek.

Finom fánkok, lekvárral és mogyorókrémmel, valamint tea és forralt bor is volt a terülj-terülj asztalkán. A fánkfelelősök Berta Edina, Berta Józsefné és Kiss Károlyné voltak.

A program végén elégettük a kiszebábot (amit Ádám Zsolt készített), és reméljük, hogy sikerült elűznünk a telet, és végre megérkezik a tavasz!

A program megvalósulását a Csoóri Sándor Alap támogatta.

A következő táncházi alkalom: 2024. március 28.

Fotók: Tóbiás Ádám, Kiss Péter