Nagycsütörtökön tartottuk soron következő táncházunkat, amely a húsvét jegyében telt el. A tavaszi szünet első napja ellenére is szép számmal érkeztek a gyerekek a helyszínre, nem is csoda, hiszen szuper program várta őket.
Mindjárt az elején a Szedtevette zenekar csapott a húrok közé, és egy játékkal indítottak, amelyet mezőföldi ugrós táncok követtek. Most sem maradhatott el a seprűs játék, és a daltanulás sem. A táncházat szatmári táncokat zártuk, ahová már a felnőttek is bemerészkedtek.
A gyerekek örömére idén is volt tojásvadászat. A művelődési ház mögötti ligetben közel 500 csokitojást rejtettünk el, amit aztán pár perc alatt meg is találtak. Mindenkinek jutott bőven a finomságból.
A kézműves asztaloknál húsvéti üdvözlőlap készült Ádámné Németh Zsuzsanna és Sipos Katalin vezényletével, aki pedig megéhezett a tánc közben finom kalácsokat, kuglófokat kóstolhatott Berta Józsefné és Kiss Károlyné, valamint pár szülő szorgos kezeinek köszönhetően.

Legközelebb április 30-án délután találkozunk a tájháznál a májusfa állításon, ahol a talpalávalót a Tilinkó zenekar húzza majd.